7 Sebab Kenapa Tak Boleh Letak Gambar Sebenar Di Facebook


Gambar hiasan dr Google


Ada antara kengkawan di MUKABUKU atau nama feymesnya FACEBOOK tak menggunakan gambar beliau2 yang sebenar.Dorang akan letak gambar haiwan ternakan,pokok di kebun,kartun artis atau kereta yang bukan kereta diorang pun.Kenapa? Ada sebabnya...Sama-sama kita baca.
  1. Sebab...Bila korang letak je gambar sendiri.Dari 1,000 friends terus jadi 1 friend.Sape suh amik gambar mulut muncung2.
  2. Sebab...Kawan-kawan tanya korang "Dapat kat mana gambar hantu tu?Nampak real lah".Jadi korang pun bengang.
  3. Sebab..Ada jugak insan yang ragu-ragu dengan mengatakan,"Ko edit dah gambar tu kan?Takkan cantik camni kot~".Menyampah terasa~~
  4. Sebab...Nanti lebih sebulan dua jugak korang takkan di-add dek kerana profile picture yang terlanjur menawan tuh.
  5. Sebab...Setiap kali korang chat,sorang pun takkan balas.Kalau nak balas pun balas 'OK' atau 'KO' jer.
  6. Sebab...Nanti mesti ramai yang curi gambar korang.Bukan sebab cantik ke hensem ke.Diorang post kat wall diorang sambil tulis caption *muka sape la yang buruk sangat ni.sape setuju cer like*
  7. Sebab...Korang kelak akan menerima chat yang bertalu-talu dari kengkawan FB.Bukan sebab feymes,tapi diorang bagi kata dua.Nak kena block or tukar profile picture

Kesimpulannya...Takyah pakai la profile pic kita yang sebenar.Kecuali kalau betul-betul konfiden sangat takkan terjadi apa-apa antara 7 perkara nih. 




Tak kan BACA jer KOMEN la Sikit..!!!

2 Responses to "7 Sebab Kenapa Tak Boleh Letak Gambar Sebenar Di Facebook "

  1. saye xletak gambar sebenar dlm fb sbb hukumnya haram. berdosa.. bukan sebab2 di atas tu.. :p

    ReplyDelete
  2. xde mslah p0n ak ltk gmbr real kt fb...mkn rmai yg add ade la...mgkn aku ensem sgt k0t

    ReplyDelete

Jom Follow

Blog Terbaik

Follow on NetworkedBlogs