Header Ads

Asalnya Ingin GIGI Kelihatan Cantik Akhirnya Si Gadis Ini Menyesal Seumur Hidup Angkara Kesilapan Klinik Gigi Di Kota Raya




Assalamualaikum-.

lni cerita benar bukan rekaan semata-mata.jgn nk cantik ambikjalan yg mudah- adik ipar sy cerita ngan sy, dia punya member punya kawan buat braces. pastu kesemua gigi dia luruh-

ya Allah- seram sy dgr.. sy tanya balik.- dia buat kt klinik mana??

x sure katanya- ni nk bagitahu sikit laa ye- saya ada search kt google & kt fb ttg braces. ada laa terbaca beberapa article & post berkenaan REAL braces & FAKE braces.

klu anda ada terima any srns / whatsapp or whatever media social text msg buat offer pasang REAL
braces dgn harga yg sgt2 murah n buat di rumah, PLEASE jgn sesekali buat..

itu semua doctor tak bertauliah.. dia mungkin akan ckp dia ada sijil segala bagai- benda boleh beli k- n 1 more pasal FAKE braces yg warna biru mcm retainer tu.. kata malam pakai masa nak tido nnt gigi akan jadi cantik..

yg tu pun tlg jgn beli.. kenapa?? ok- sy baca ada 3 kes buat REAL braces dgn doc x bertauliah.. 

#1 ada 1 gigi belah bawah dah terkeluar dari gusi n menyebabkan gigi yg lain lari alignment.

n doc x bertauliah tu x pakai stopper kt hujung braces. 

#2 gusi bengkak sbb braces tarik terlalu kuat.-
baru pasang terus pakai power chain-

#3 buat dgn doc x bertauliah n now gigi dia rosak.. yg FAKE braces pulak, gigi jadi goyang n tggu nak luruh je.. seram kan dgr semua ni.. so klu korg betul2 nak gigi tu jadi cantik,


pls pegi dekat klinik gigi yg berdaftar n doc yg bertauliah.. mmg mahal tpi result super duper cantik..

Sesiapa yg gila sgt real fashion braces murah tu , tlglah eh

Jgn nk murah and cantik , tpi sementara sahaja - Lepastu habis Iuruh semua gigi

Kita yg jumpa doctor gigi tiap2 bulan pun still seriau bila doc tukar getah and ganti wire(ketatkan) , sebab sakit.

Baru pakai braces mana boleh terus pakai powerchain

And fyi, siapa la yg bgi hadis dkt saya kata berdosa org yg pakai braces ni, kaji Ia baik2 bro sis - Ikut jenis org . Pakai untuk ubah benda yg dh cantik, memang berdosa - Pakai untuk fashion , mmg la dikatakan boleh jatuh dosa

Tapi kalau struktur gigi boleh jadikan punca mudarat kepada diri atau anggota Iain(macam kes saya)
terpaksa la buat . Gigi saya mmg tak huduh atau buruk, tpi bersebabla sy kena buat supaya tmpt lain tk kena - Kang crita panjang bole bukak 5buku

Kalau la tk bersebab, sy mmg tknk pakai . Menyusahkan sgt sakit sana sini mkn susah

Islam ni mudah, manusia yang buatkan islam nampak susah - Assume suka2 hati , sebar benda yg kita tkthu jauh mana sahih dia

Tapi apa yg sy share ni, mmg betul jadi - Elakkan ya

Terima kasih baca karangan panjang2


loading...
Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.