Header Ads

Kisah Benar Bahaya Makan Kepak Ayam Bagi Kaum WanitaBagi penggemar bahagian kepak ayam terutamanya golongan wanita haruslah berhati-hati dan kurangkan citarasa pada bahagian tersebut. Makan kepak ayam menggalakkan pertumbuhan sista(cyst) dalaman. 

Kisah benar bahaya makan kepak ayam (chicken wing) bagi kaunm wanita :

Seorang rakan baru-baru ini mempunyai ketumbuhan dalam rahim, dan dia menjalani pembedahan untuk membuang sista tersebut. Sista yang dikeluarkan adalah dipenuhi dengan darah yang berwarna gelap

Dia menyangka bahawa dia akan pulih selepas pembedahan tetapi jangkaannya salah. Ketumbuhan berlaku hanya beberapa bulan kemudian. Beliau bergegas turun ke pakar sakit puan itu untuk bertanyakan masalahnya. Semasa rundingan, doktor bertanya soalan yang memeranjatkan beliau.

Doktor bertanyakan adakah dia adalah seorang pengguna yang kerap memakan kepak ayam dan dia menjawab ya, tertanya-tanya tentang bagaimana, dia tahu tabiat makannya. Sebenarnya pada hari ini ayam disuntik dengan steroid untuk mempercepatkan pertumbuhan mereka supaya keperluan masyarakat ini dapat dipenuhi. Keperluan ini adalah tidak lain daripada keperluan untuk makanan.

Ayam-ayam yang disuntik dengan steroid biasanya disuntik di leher atau kepak. Ini disebabkan di tempat-tempat ini bahawa kepekatan tertinggi steroid wujud. Steroid ini telah menyebabkan kesan ke atas badan kerana ia mempercepatkan pertumbuhan.

Ia mempunyai kesan yang lebih berbahaya dalam kehadiran hormon wanita, ini membawa kepada wanita yang lebih cenderung untuk pertumbuhan sista yang di dalam rahim. Oleh itu, saya menasihati orang di luar sana untuk melihat diet mereka dan juga mengurangkan kekerapan mereka memakan kepak ayam.

Bermula hari ini, kepada penggemar kepak ayam jom ambil langkah berhati-hati dengan boikot bahagian kepak ayam. Lagipun kes ini cukup bahaya untuk semua. Bak kata pepatah 'Sudah Terhantuk Baru Tergadah'.Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.