Header Ads

Nak Murah Rezeki? Amalkan 8 Langkah Ini!Disini dikongsikan 8 langkah untuk murah rezeki.

#1 Sentiasa berniat baik

Segala urusan bermula dengan niat. Biat yang baik, maka urusan juga akan dipermudahkan. Niat yang tidak baik, keberkatan usaha pula akan hilang.

#2 Sentiasa bercakap benar

Kepercayaan orang lain kepada kita berasal dari diri kita sendiri apabila sentiasa bercakap yang benar-benar sahaja. Membina kepercayaan orang adalah sukar, namun menghilang kepercayaan orang adalah amat mudah. Sentiasa bercakap benar.

#3 Sentiasa berakhlak mulia

Mereka berakhlak mulia bukan sahaja disukai oleh orang di keliling, tetapi dicintai oleh Allah swt. Tidak perlu memuaskan hati orang sahaja, cinta teragung adalah dengan Allah swt dan akhlak mulia adalah jambatan untuk mencapainya.

#4 Sentiasa menepati masa

Buangkan tabiat melengahkan masa, atau tidak menepati masa. Usah lagi beri alasan “on the way” bila terlewat di mana kita baru sahaja melangkah keluar rumah

#5 Sentiasa amanah dan dipercayai

Bina kepercayaan dengan menjadi seorang yang beramanah.

#6 Sentiasa bertutur dengan bahasa dan cara baik

Jaga pertuturan. Apa yang kita kata mencerminkan peribadi sendiri. Bercakap dengan lemah lembut dan dan bahasa yang baik. Anda sentiasa akan dihormati.

#7 Sentiasa berketerampilan kemas

Berpakaian dan berketerampilan kemas bukan untuk menunjuk-nunjuk, tetapi sekadar bersederhana dan tidak pula dilihat selekeh. Pakaian yang tidak terurus, rezeki juga tidak akan datang.

#8 Sentiasa jaga perbualan perkara yang baik sahaja

Sentiasa berkata-kata yang positif sahaja. Apa yang kita kata, akan menjadi doa. Doakan yang terbaik sahaja untuk diri, keluarga dan juga kenalan yang kita berbual bersama.Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.