Header Ads

10 Tweet lelaki ini menerangkan secara ringkas tentang solat yang anda perlu baca !




Orang yang bercita-cita nak jadi lebih baik sentiasa nak perbaiki diri sendiri terutamanya kalau bab solat. Yelah nak kahwin pon kena jaga solat, nak exam pon kena jaga solat, sebab itu dah memang tanggungjawab kita sebagai hamba-Nya. 

Jadi, haritu Admin ada terbaca tweet lelaki ni. Apa yang berkenan dihati, bila tengok lelaki ni berkongsi secara ringkas tentang solat bagi yang liat dan baru nak solat. Jom kita tengok apa yang "TwtLelaki" ni kongsikan :)

"Taught to me suatu ketika dahulu"


"Rasa solat tu lama dan leceh. Let me share how to change your view"


"Korang boleh refer thru link yang dia bagi ni 



"Buat yang rukun je, maksudnya minus bacaan surah lazim, bacaan rukuk/ sujud/ antara sujud"





"Konsistenkan 30 hari straight. Kalau terskip ulang kiraan jadi day 1. Everyone starts w/ baby step"





"Kalau ada soalan boleh try call JAKIN or dekat link: http://kemusykilan.islam.gov.my/"




"Antara komen dari @aerzeeamir tentang nak buat benda baik ni kena "terpaksa"



Sumber: Nakbebel


loading...
Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.