Header Ads

5 Perkara Perempuan Suka Pada Lelaki Selain Handsome..



Selain handsome, apa perempuan suka? Kalau tengok lelaki handsome yang acah macam Jude Law ataupun kat Malaysia ni saing2 Remy Ishak/Zul Ariffin, confirm perempuan lutut menggeletar. 

Tapi bagi lelaki2 yang tengah baca ni, korang jangan stereotaip sangat sebab selain korang habiskan duit pergi spa, dress up macam wak doyok sekalipun, perempuan pandang jugak benda lain selain tahap kehenseman korang tu. 

Sambil nak bagitahu apa yang perempuan suka selain muka hensem, untuk lelaki yang membaca boleh lah try develop skills2 lain korang macam ni: 

1. Perempuan suka lelaki pandai

Lelaki yang pandai akan eventually start the conversation, jadi decision maker, buat kerja pun takyah org suruh dan yang paling penting boleh tolong cari solution dgn idea dorang tu waktu emergency. Lelaki pandai senang nak urus lagi2 untuk wanita urban yg mostly ada big personality. 

2. Perempuan suka lelaki kelakar

80% perempuan kat dunia pilih lelaki yang kelakar berbanding lelaki handsome. Sebab lelaki kelakar buat perempuan happy, tapi kalau handsome mungkin ada risiko kena kebas kot? Hahaha 

3. Perempuan suka family guy

Kalau korang nak layan family korang pun susah, camne nak tackle awek korang? Lelaki yang type family guy ni nampak lagi penyayang 

4. Perempuan suka lelaki pandai masak, main muzik, menyanyi, menari

Ha ni depends, basically memang perempuan suka bila lelaki tu ada talent tertentu. Tapi sesetengah perempuan tu mmg specifically suka lelaki pandai masak, atau memang pandai main muzik. Kalau korang ada hobby2 macam ni, maksudnya korang ada daya penarik yang lebih sikit laaa! 

5. Perempuan suka lelaki pemurah tapi pandai kawal kewangan

Ha dorang ni suka kalau tengok kau ada sifat2 menderma tu, macam tunjuk kau ni ikhlas, bertanggungjawab, prihatin (ha 3 bonus point kat situ). Tapi bukan kata dorang suka kau pemurah kat nafsu2 shopping kau. Perempuan suka kalau lelaki pandai rancang hal kewangan, barulah nampak serious sikit dalam hidup tu. 

Above of all, memanglah perempuan suka lelaki yang hensem dan generally baik kann. Tapi disebalik ke-obses-an terhadap rambut artis korea ataupun six abs Cristiano Ronaldo mahupun mata kuyu KJ tu, perempuan still consider jugak ciri2 lain ni.

So korang kalau nak cepat tackle awek, cuba guna sikit tips ni.. menjadi ka tak itu belakang kira.. haha



Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.