Header Ads

Ikut Step Ni Kalau Nak Halau Lipas Dari Dalam Kereta Korang



Tipu lah kalau cakap kereta korang tak pernah ada lipas, paling kurang pun mesti ada sekor anak lipas? Mesti annoying kan, nak-nak bila tengah drive lah dia nak keluar. Fuhh mesti korang tahu perasaan time tu.

Tapi jangan risau, seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Abuyat Sakoora ada kongsikan tips macam mana dia menjerat dan menghapuskan semua lipas dalam keretanya dengan sangat mudah.

Dalam beberapa hari, perkongsian dia tu mendapat hampir 14 ribu share di laman sosial dan 5,000 komen. Kata beliau, lepas ni tiada lagi lipas berkeliaran kat stereng kereta, tempat duduk dan juga alas kaki. Korang just cuba guna tips ni je:

Bahan-bahan:


  • Marjerin, sikit je
  • Minyak masak terpakai
  • Susu pekat manis

Cara-caranya:

Masukkan kesemua bahan tadi dalam satu bekas
Simpan dalam kereta semalaman


Nantikan hasilnya keesokan hari. Selamat mencuba korang!

Sumber: ERA fm



Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.