Header Ads

Bontot Anak Dah Jatuh Sebelah Sambil Bergayut Pada Baju Ibu, Apa Yang Dilakukan Rider Ini Dapat Perhatian Netizen



Setiap antara kita pasti ada susah, ada yang senang, mungkin selalu lihat di laman sosial viral ibu atau bapa membawa anaknya pulang ke kampung menaiki motosikal kerana tidak mampu atau tiada kereta.

Namun bagaimanapun keselamatan anak perlulah diberikan keutamaan kerana nyawa mereka begitu beharga dan tiada galang gantinya.

Dikongsikan di laman Facebook oleh saudara Hakim Aha, kisah dia terjumpa seorang wanita membawa dua orang anak kecil, seorang di depan berumur lingkungan dua tahun dan seorang di belakang berumur lingkungan empat tahun.

Menurut beliau, anak yang dibelakang dilihat hampir-hampir jatuh dengan punggungnya sudah jatuh sebelah, apa yang dilakukan oleh beliau dan rakan-ramai rider yang lain mendapat pujian netizen.

Jom baca.


BONTOT DAH JATUH SEBELAH

Pagi tadi otw ke Pulau, terserempak dgn akak ni perderaih laju membelah highway PLUS, bontot anak dia kat belakang tu (sekitar 4-5 tahun) dah jatuh dari seat senget sebelah sambil bergayut pada baju mak dia, gila b*b* seriau tengok.

Boleh bayang tak tiba2 anak jatuh atas jalan tengah laju takde helmet? Budak2 naik motor pun boleh tido tau..sapa pernah bawa budak naik motor fahamlah..

Aku pun hon sebelah dia dan bagitau. Di cermin sisi nampak dia slow mungkin perbetul keadaan anak. Hati tak sedap aku slow balik tunggu dia.

Sampai depan dah di escort oleh 2 orang bikers ni yang sama-sama concern dengan safety anak ni.

Setelah pelbagai option nak adjust pun tak boleh (dalam bakul ada sorang lagi anak umur dalam 2tahun), bawa beg lagi di bahu, pinggang plak XXXXXL nak peluk pun tak boleh,akhirnya brader ni decide bawak anak ni sampai ke tempat dituju.


Hargailah nyawa..bagai telur di hujung tanduk..

#SafetyMoment #RiderJalanan

- Rider Kapcai -

Kerana perkongsian ini ramai netizen yang memuji tindakan beliau dan rakan-rakannya, ada juga netizen yang melahirkan rasa simpati kepada ibu berkenaan.


Mungkin kita tidak tahu apa yang dihadapi ibu berkenaan, tapi apa pun yang pasti, jika kita membawa anak-anak menaiki motosikal, pastikanlah keselamatan mereka, jangan nanti kita yang akan menyesal di kemudian hari. 

Sumber: Siakapkeli.my



Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.