Header Ads

“Aku Percaya Tuhan Tu Ada Tapi Aku Tak Mahu Ikut, Aku Malas!” Lelaki Melayu Isytihar Murtad Di TwitterM.Faiz Syahmi atau dikenali Orkid Anggerik @ phleumic telah mengisytiharkan murtad di laman sosial twitter beliau.

Namun tidak dikenalpasti punca sebenar beliau membuat kenyataan begini. Adakah ingin populariti ataupun masalah mental?


Ataupun ada agenda beliau tersendiri? Tetapi di sebalik kenyataan beliau telah murtad, beliau tetap yakin bahawa Tuhan itu wujud.


Selepas isytiharkan murtad, Faiz telah menukar namanya sebagai Yuen Zhou. Setelah dikaji dan ditakuti beliau akan ditentang oleh kaum cina, beliau telah menukar kepada nama lain.

Semasa memeluk islam, Faiz mengaku dia adalah seorang pendakwah dan seorang pendekar islam.

"Islam tiada lagi fungsi di dunia ini" ujar Faiz.


Dia juga menjelaskan bahawa dia tidak bangga dengan agama islam, dan bukannya tidak mahu mengikut ajaran islam tetapi kerana dia langsung tidak mempercayai islam lagi.


Keluarga Faiz tidak tahu menahu akan status murtad beliau sekarang nie. Apapun beliau sudah mengjangkakan status nya akan menjadi viral dan tular di laman sosial. 

Kepada pihak berkuasa terbabit hendaklah membuat sesuatu tindakan kepada Faiz. Isu murtad bukanlah satu isu yang patut dipandang remeh dan harus dibanteras dengan segera.

Keluarga Faiz tidak tahu menahu akan status murtad beliau sekarang nie. Apapun beliau sudah mengjangkakan status nya akan menjadi viral dan tular di laman sosial. 

Kepada pihak berkuasa terbabit hendaklah membuat sesuatu tindakan kepada Faiz. Isu murtad bukanlah satu isu yang patut dipandang remeh dan harus dibanteras dengan segera.Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.