Header Ads

Jus Ringkas Ini Terbukti Berkesan Menghilangkan Dengkuran, Tak Tipu! Cubalah..


Loading...


Claude Butler (Pakar Curejoy) menerangkan bahawa dengkuran kebiasaanya berlaku apabila seseorang sedang dalam fasa tidur nyenyak daripada fasa tidur tidak lena. Tisu kerongkong dan tisu lelangit mengendur dan menyekat saluran pernafasan.

Kemudian, udara menolak dengan kuat ke arah laluan udara menyebabkan bunyi yang dikenali sebagai dengkuran. Alahan, asma, kesejukan, sesak hidung dan jangkitan resdung boleh menyebabkan dengkuran. Dengkuran boleh diwarisi atau apabila seseorang mendapatkan rawatan tertentu.

Posisi tidur dan kegemukan juga boleh mnyebabkan dengkuran. Langkah terbaik untuk menghentikan dengkuran adalah dengan mengurangkan berat badan. Pengambilan alhokol terutamanya sebelum waktu tidur juga meningkatkan sekatan saluran pernafasan dan kebarangkalian untuk berdengkur lebih tinggi. Elakkan juga makanan berikut (punca dengkuran lebih teruk):

1) Makanan bergoreng
2) Makanan tinggi tepung
3) Alkohol berlebihan
4) Makanan berproses
5) Produk tenusu

Salah satu perkara yang menyumbang kepada dengkuran ialah mukus berlebihan. Jika anda boleh mengurangkan jumlah mukus yang terbentuk dalam kerongkong dan hidung, anda akan mengosongkan saluran pernafasan yang boleh mengurangkan atau mungkin menghalang seseorang daripada berdengkur selamanya. Namun terdapat satu cara paling ringkas untuk mengurangkan masalah dengkuran anda dengan hanya meminum jus.

Resepi Jus Kroh Kroh untuk Menghilangkan Dengkuran Kiriman Avid Sojourner.

BAHAN-BAHAN

2 biji epal
2 batang lobak merah
Suku biji lemon
Halia sebesar ibu jari

CARA PENYEDIAAN

Kisarkan kesemua bahan untuk mendapatkan pati jus dan minum beberapa jam sebelum tidur untuk menghilangkan dengkuran selama-lamanya.

Jadi, apa tunggu lagi? Cepat sediakan jus ringkas ini kerana bahan-bahannya mudah didapati di rumah. Maka, tamatlah riwayat anda tidur berdengkur. Ucapkan selamat tinggal pada dengkuran. Bye Bye.

Sumber: VitdailyLoading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.