Header Ads

Menakjubkan !! Cara Ini Mampu Mengurangi Tekanan ‘Darah Tinggi’ Dengan Pantas !! Inilah Caranya Yang Ramai Tak Tahu


Loading...

Tekanan darah tinggi iaitu silent killer. Untuk mencegah timbulnya tahap tekanan darah anda, anda memerlukan mengatur pola makan anda. Anda mungkin saja sudah mengetahui bahawa, tetapi anda tidak tahu kalau anda butuh untuk menggabungkan dua bahan ini di menu:

Kayu manis

Sebahagian kajian sudah mengesahkannya kalau sistolik (atas) serta diastolik (bawah) tekanan pada orang dewasa boleh dikurangkan dengan pemakaian rempah-rempah aromatik yang popular – kayu manis.

Bila anda memberikan 1/2 sudu teh kayu manis kedalam diet harian anda, anda akan lebih mudah mengawal tekanan darah tinggi anda. Untuk kesan serta-merta, mencairkan sedikit serbuk kayu manis di mulut serta menelan.
Bawang putih

bahan yang sihat ini akan mengurangkan tekanan darah anda hampir seketika. Bawang putih bekerja pada pembuluh darah sehingga santai dan memperluaskan mereka, sehingga mengurangkan aliran darah serta mengurangkan tekanan darah.

Untuk tindakan segera serta penurunan tekanan darah anda, makan ulas segar bawang putih dengan sepotong roti atau memotong itu dan memasukkannya ke dalam salad anda.Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.