Header Ads

Hentikan Sel Kanser Payudara Wanita Dengan Buah-buahan Ajaib Ini


Loading...

Hentikan Sel Kanser Payudara Wanita Dengan Buah-buahan Ajaib Ini – Ya, anda mendapat yang betul - anda boleh menghentikan pertumbuhan dan penyebaran sel-sel kanser payudara, dan mengawal kencing manis dengan buah-buahan yang hebat ini. Cuba lihat artikel di bawah dan mengetahui lebih lanjut mengenai buah-buahan yang menakjubkan dan super sihat ini. Pertama, anda perlu tahu bahawa ini adalah buah Asia popular yang kelihatan jenis seperti timun dengan ketuat. Namanya peria dan buah-buahan yang hebat ini mempunyai sejarah yang panjang digunakan dalam masakan tradisional, memegang tempat khusus dalam masakan India dan Cina. Tetapi kajian baru-baru ini daripada St. Louis University (SLU) menunjukkan bahawa peria berfungsi sebagai banyak seluruh lebih daripada sekadar labu lazat, menunjukkan daya maju dalam pencegahan dan rawatan kanser.

Melon pahit vs Sel Kanser Payudara

Sekumpulan pakar-pakar dari SLU memperluaskan siasatan mereka ke dalam kesan anti-kanser tembikai pahit, yang telah menunjukkan bahawa buah-buahan yang boleh menghalang pertumbuhan dan penyebaran sel-sel kanser payudara. Kali ini, Dr. Ratna Ray, Ph.D., seorang penyokong lama peria untuk kegunaan perubatan, sedang mengkaji bagaimana buah boleh membantu mencegah prostat dan lain-lain bentuk kanser. 

Dan, Dr. Ray juga berpendapat bahawa apa yang dia mendedahkan mungkin memberi manfaat sewajarnya rawatan kedua-dua kanser kepala dan leher. Sejak ekstrak yang menunjukkan manfaat anti-kanser umum, memprovokasi apoptosis dalam sel-sel kanser daripada pelbagai jenis, peria mempunyai potensi yang besar dalam bidang perubatan anti-kanser. Dalam kajian ini, Dr. Ray akan memberi makan ekstrak peria kepada tikus dengan kanser kepala dan leher untuk melihat sama ada buah-buahan yang menunjukkan keberkesanan dalam vivo. 

Berdasarkan dapatan kajian, peria boleh pergi untuk menjadi subjek fasa I ujian klinikal pada manusia, yang berpotensi berlaku untuk menjadi rawatan barisan pertama untuk kanser yang tidak melibatkan penggunaan kemoterapi atau radiasi. Secara umumnya dari segi kanser, tindakan peria pada tahap sel untuk menghentikan sel-sel kanser daripada kedua-dua membiak dan merebak. Bertindak atas pelbagai laluan, termasuk beberapa laluan transduksi isyarat, peria memudahkan cara semula jadi badan untuk membasmi sel-sel kanser dengan sendiri, yang ia secara berterusan untuk mencegah pembentukan tumor.

Melon pahit vs Diabetes Type-2

Saya benar-benar berfikir bahawa anda akan terkejut apabila kita memberitahu anda bahawa buah-buahan yang menakjubkan ini juga sangat berguna dan bermanfaat dalam rawatan diabetes jenis-2, membantu meningkatkan pengambilan glukosa untuk melegakan sedikit beban gula dalam darah yang berlebihan. 

Lihat sahaja pada artikel di bawah untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkara ini - satu kajian baru-baru ini telah menunjukkan bahawa peria mengandungi sebatian khas yang mengaktifkan kinase AMP-diaktifkan protein, atau AMPK, enzim selular yang membantu melindungi terhadap obesiti dan kencing manis dengan menggalakkan pergerakan pengangkutan glukosa ke permukaan sel-sel. Proses ini, penyelidik telah ditentukan, dengan ketara meningkatkan fungsi metabolisme, sekali gus mengurangkan kerosakan yang disebabkan oleh pengambilan gula berlebihan. Ini bermakna lebih pengangkut pada sel-sel permukaan meningkatkan pengambilan glukosa dari edaran darah ke dalam tisu badan, seperti otot, sekali gus menurunkan tahap gula dalam darah. 

Para penyelidik juga mendapati bahawa peria mempunyai kesan sederhana hipoglisemik dan tahap fructosamine dikurangkan dengan ketara dari garis dasar di kalangan pesakit diabetes jenis-2 yang menerima 2,000 mg / hari. Kami benar-benar berharap anda menikmati artikel ini dan jangan lupa untuk klik butang saham. Terima kasih dan mempunyai hari yang baik!Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.