Header Ads

Doa Untuk Menghindari Dari Musuh Dalam Selimut. [ Amal Dan Sebarkan..!! ]


Loading...
Gambar Hiasan

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..

Segala puji bagi Allah, Rabb sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.

Sahabat yang di rahmati Allah..

Musuh dalam selimut biasanya bila berhadapan ia akan nampak baik, tapi dibelakang tuhan sahaja yang tahu. Musuh dalam selimut boleh jadi kawan yg rapat dengan kita. Dihadapan lembut cakapnya. Pijat semut tak mati tapi dibelakang segalanya siapa sangka sangka. Sanggup tikam kawan dari belakang. Spesis kawan yg macam ni, perlu berhati2.

Ingat!! Jangan diluahkan segala rahsia dan kelemahan kita. Nanti dibelakang kita diburuk-burukkan perihal diri kita. Memang susah nak dijangka akibatnya. Kita perlu hati-hati. Siapa tahu dia hanya memanfaatkan persahabatan ini untuk mendapatkan keuntungan sahaja tetapi tidak ikhlas terhadap kita. Amalkan doa ini supaya musuh dalam selimut menjauhkan dan menjarakkkan dirinya dengan anda.


Allaahumma innii auudzu bika min khaliilin maakirin 'ainaahu tarayaani wa qalbuhu yar aani. In ra aahasa natan dafanahaa, wa in ra aa sayyiatan adzaa'ahaa.

Maksudnya:

Ya Tuhanku, aku berlindung kepadaMu, daripada teman karib yang penipu, iaitu yang kedua matanya menyoroti aku sedangkan hatinya mencari-cari kesalahanku. Apabila ia mendapatkan kebaikanku, dipendamnya diam-diam. Tapi kalau ia melihat keburukanku, disiar-siarkannya dimana-mana.Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.