Header Ads

Ini Status FB Terakhir Seorang Lelaki Berusia 22 Tahun Sebelum Gantung Diri Sendiri Dalam Bilik..


Loading...

Seorang lelaki berusia 22 tahun, Amirul Ismad dilaporkan menggantung diri sendiri dalam bilik selepas meninggalkan satu nota. Lelaki itu yang tinggal bersama keluarganya di Felda Bukit Kuantan telah memuat naik beberapa status di laman sosial yang agak menyedihkan mengenai tekanan perasaan yang dihadapinya sebelum mengambil nyawanya sendiri.

Lelaki tersebut dipercayai membunuh diri selepas kecewa kehilangan insan yang dicintai. Seorang netizen mendedahkan bahawa dia pernah bercakap dengan lelaki tersebut kerana bimbang akan keselamatan diri Amirul selepas membaca status berkenaan namun Amirul tetap nekad untuk membunuh diri. Namun, amat menyedihkan apabila ada segelintir netizen menyalahkan ahli keluarga mangsa akibat tekanan yang dihadapinya. Tak lama selepas itu, kakak mangsa meminta netizen supaya berhenti memberi komen negatif sebagai menghormati abangnya yang telah pergi. 

Apa yang berlaku ke atas Amirul mungkin agak tragis kerana berulang kali dia meluahkan perasaan untuk membunuh diri namun tiada siapa yang ambil peduli sehinggalah Amirul benar-benar melakukannya.Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.