Header Ads

Lelaki Kongsi Saat Jadi Mangsa Pukau, Hilang RM750, Rupa-Rupanya Ramai Dah Kena Dengan ‘Mamat’ Ini


Loading...

Kejadian pukau sudah banyak diperkatakan dan menjadi perbualan ramai, kerana ia berlaku tanpa kita sedar serta boleh berlaku di mana, pada bila-bila masa sahaja.

Bukan itu saja, kita sudah pasti akan menjadi mangsa yang mana secara tidak langsung membuatkan kita kerugian, sama ada wang ringgit atau harta benda.

Sukar untuk kita mengetahui akan rupa mereka yang boleh memukau dan niat mereka. Mungkin kita ingin membantu apabila didatangi mereka, tetapi siapa tahu, niat mereka bukanlah baik, dan kita pula yang menjadi mangsa.

Menerusi satu siri Tweet dari pengguna akaun @numan_hazim, dia telah kongsikan detik bila mana menjadi mangsa pukau, dan kerugian duit sebanyak RM750, mari kita ikuti kisah yang dikongsikannya.
Berlaku masa nak balik kampung, dan tiba-tiba ditegur lelaki ini.

Nak Tanya, tapi tak keluar dekat mulut, hanya berlegar dalam kepala je.

Lepastu dia cerita masalah dia. Siap bersumpah lagi.
Bawak g mall, then kata nak pinjam duit beli tiket flight. Tapi, aku ikut saja, tanpa banyak tanya.

Bila dia dah pergi, aku duduk kat kerusi, terpinga-pinga, lepas tu baru tersedar, rupa-rupanya dah sampai Sunway Putra Mall. Tiket bas pun ‘burn’.
Dia yang ajak ‘selfie’. Lepas tu, cuba telefon, mula-mula angkat, tapi hari seterusnya dah tak jawab telefon.Memang dah tertipu.
Yang lain, hati-hatilah, bawa teman, lagi-lagi perempuan.Ada yang pernah terkena juga, dengan cara yang sama.Moga kita dijauhkan dari menjadi mangsa lelaki ini, hati-hatilah kalau terserempak dengannya.

Sumber: Numan Hazim via SiakapkeliLoading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.