Header Ads

‘Rayuan Penangguhan Ditolak’, Ayah Ummi Nazeera Dipenjara 10 Tahun


Loading...

Sejak kebelakangan ini Ummi Nazeera sering menjadi bualan netizen selepas kejayaannya dalam dalam filem ‘Bisik Pada Langit’. Tidak hairanlah apa yang dilakukannya pasti mendapat perhatian.

Terbaru, menerusi laporan Berita Harian ayah Ummi Nazeera kini dikenakan hukuman penjara selama 10 tahun. Ayah Ummi Nazeera dituduh berhubung kes berkaitan penggunaan dokumen palsu.


Rayuan penangguhan ditolak


Mahkamah memerintahkan perayu menjalani hukuman penjara berkuat kuasa hari ini (semalam), manakala rayuan untuk penangguhan ditolak.

Pada 25 November 2015, bapa pelakon Ummi Nazeera didakwa atas 10 pertuduhan menggunakan dokumen palsu sebagai tulen berhubung surat peletakan jawatan dan pemindahan saham milik isteri keduanya. Keputusan rayuan telah ditolak oleh Pesuruhjaya Kehakiman atas sebab sebab tertentu.

Menggunakan dokumen palsu


Terdahulu, Zainulabidin disabitkan bersalah kerana telah menggunakan dokumen palsu sebagai tulen. Dia telah memberi beberapa dokumen untuk memindah milik 1.68 juta unit saham syarikat Mutiara Efektif (M) Sdn Bhd.

Dia juga turut dituduh menggunakan dokumen palsu untuk melantik Ahmad Fikhri dan seorang lagi anak, Nor A’khilah sebagai pengarah syarikat BTIS Manufacturer Sdn Bhd.

Sumber : OHBULAN!Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.