Header Ads

Menurut Kajian, Isteri Berisi Buat Suami 10 Kali Ganda Lebih Bahagia!


Loading...

Sebenarnya dalam diam ramai isteri yang rendah diri kerana tubuh yang berisi atau ge muk. Apatah lagi selepas bersalin bila bentuk badan berubah terus berbanding zaman gadis dulu.

Tidak sekadar hilang keyakinan diri ada juga yang stres dengan masalah berat badan kerana bimbang penerimaan suami yang tentunya mengidamkan isteri yang cantik dan langsing.

Tapi selepas membaca kajian terbaru ini anda mungkin lebih redha dengan bentuk badan terkini.

Wanita ge muk buat suami 10 kali ganda lebih bahagia, demikian fakta yang diungkap hasil kajian terbaru.

Memetik laporan Daily Times penemuan ini adalah hasil kajian yang dilakukan oleh Dr Filemón Alvarado dan Dr. Edgardo Morales dari Departemen Psikologi Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM), Mexico.


Suami lebih ceria

Menurut kajian tersebut, lelaki yang berkahwin dengan wanita ge muk lebih ceria, mudah senyum dan lebih baik dalam menghadapi masalah berbanding dengan lelaki yang menjalinkan hubungan dengan wanita kurus.

“Wanita kurus selalunya kurang ramah dan kurang ekspresif dengan emosi mereka. Sedangkan wanita ge muk lebih yakin pada diri mereka sendiri, ujar pengkaji.

Kajian tersebut juga menunjukkan bahawa wanita ge muk juga mampu menangani keperluan pasangannya dengan lebih baik.

Jadi buat isteri-isteri yang ketika ini stres dengan keadaan tubuh yang ge muk tak perlulah terlalu risau dengan lebihan kilogram yang anda miliki selagi tidak obes dan berpenyakit.

Apa Pendapat Anda?Loading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.