Header Ads

Tanpa Ubat, Anda Boleh Hilangkan Sakit Kepala Dalam Masa 5 Minit Secara Berkesan Dengan Teknik Ini


Loading...

Pengalaman sakit kepala bukanlah merupakan sebuah pengalaman yang seronok. Lebih-lebih lagi sekiranya ia terjadi sewaktu ada berada jauh daripada akses kepada ubat-ubatan seperti Panadol dan Paracetemol untuk melegakan kesakitan tersebut.

Namun, ramai yang tidak tahu bahawa selain daripada pengambilan ubat moden, terdapat cara alternatif yang dapat menghilangkan sakit kepala ini secara efektif?

Akutekanan merupakan sebuah teknik urutan yang telah dibuktikan keberkesanannya melalui beberapa kajian saintifik. Teknik yang memanipulasi titik-titik akupuntur dan refleksologi ini terbukti dapat membantu mereka yang menghidapi masalah migrain, hypertension dan stress.

Terdapat enam cara urutan di enam titik utama untuk menghilangkan sakit kepala:


1. Titik Yintang


Titik yang terletak di atas laluan hidung di antara dua keningi ini merupakan punca untuk menghilangkan masalah mata letih.

2. Titik Zanzhu


Titik semetri yang terletak di bahagian awal kening ini. Urutan di kawasan ini dapat membantu melegakan masalah hidung berair dan meningkatkan ketajaman mata.

3. Titik Yingxiang


Titik ini terletak berdekatan kawasan di antara bibir dan hidung. Bagi mencari titik ini, gunakan jari anda untuk cari kawasan berlekuk di bawah tulang pipi. Titik ini dapat membantu menghilangkan masalah sinus, mengurangkan sakit kepala dan sakit gigi.

4. Titik Tian Zhu


Titik semetri yang terletak di kawasan belakang kepala di kawasan di antara dua telinga. Urutan di kawasan ini dapat membantuk melegakan masalah hidung tersumbat, sakit pada mata dan telinga dan migrain.

5. Titik Shuai Gu


Terletak dalam jarak 2-3 cm dari kawasan permulaan garisan rambut. Lokasi titik ini dapat diketahui dengan mencari kawasan lekuk kecil pada titik ini. Urutan perlahan di kawasan ini dapat melegakan sakit di bahagian tepi kepala dan masalah keletihan pada mata.

6. Titik He Gu


Titik yang terletak di kawasan belakang lengan, di antara ibu jari dan jari telunjuk ini dapat melegakan masalah sakit belakang, sakit gigi dan mengurangkan rasa tegangLoading...

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.